Snurken vanwege overgewicht roken en alcohol

Levensstijl en snurkproblemen

Snurken vanwege overgewicht, roken en alcohol is een veelvoorkomend probleem. Veel mensen weten niet dat snurkproblemen kunnen worden verholpen door slechte gewoonten aan te passen.

De belangrijkste informatie in dit artikel

Waarom veroorzaakt overgewicht snurken?

Bij overgewicht is er sprake van overtollig vet in het lichaam. Een deel daarvan hoopt zich vooral bij mannen op rond de nekstreek. Een dikkere keelwand zorgt voor een vernauwing van de luchtweg waardoor men sneller gaat snurken. Afvallen betekent voor sommige snurkers dé remedie tegen hun snurkprobleem.  Als u te dik bent, is afvallen dus één van de oplossingen voor snurken die de moeite van het proberen meer dan waard is.
snurken-door-overgewicht

Kan snurken leiden tot overgewicht?

Een Canadese studie heeft aangetoond dat iemand met een verstoorde slaap méér dan 3 keer zoveel kans heeft op het ontwikkelen van overgewicht dan iemand die gezond slaapt. Slaapgebrek leidt tot een hormonale verstoring en veroorzaakt een daling van het gehalte aan leptine in het lichaam waardoor de stofwisseling trager wordt. Ook stijgt de hormoonspiegel van het eetlustopwekkende ghreline. Een combinatie van de verhoogde niveaus van ghreline en leptine in het bloed maakt het erg lastig om geen overgewicht te ontwikkelen.

Roken kan snurken veroorzaken

Wat is de relatie tussen roken en snurken?

Rook van sigaretten en sigaren irriteren de luchtwegen waardoor de keelwanden en keelholtes verdikken. Het gevolg is een vernauwing van de luchtwegen waardoor men eerder gaat snurken. Ook veroorzaakt roken een verdikking van de slijmvliezen in de neus waardoor de snurkproblemen worden vergroot. Het risico op snurken vanwege roken neemt met een factor 2,3 toe. Veel snurkers hebben baat bij het stoppen met roken.
Teveel drank kan snurken veroorzaken

Waarom leidt alcohol tot een verhoogde kans op snurken?

Alcoholgebruik heeft een sterk negatief effect op snurkproblemen. Als je last hebt van snurken kan alcohol ervoor zorgen dat het snurkprobleem veel erger wordt. Maar ook als je niet snurkt, kan het gebruik van alcohol er juist voor zorgen dat je gaat snurken.

Door alcohol inname verslappen de spieren waardoor de weke delen achterin de keel makkelijker gaan trillen en zo snurkgeluiden opwekken. Beter is om helemaal geen alcohol te drinken, maar een verbetering is al mogelijk door u te beperken tot 2 glazen alcohol per dag en zo´n 4 uur vóór het slapen gaan geen alcohol meer te drinken.

Conclusie

Als u snurkt en u weet dat uw levensstijl en gezondheid niet optimaal zijn, dan is er ongelooflijk veel winst te behalen door deze zaken eerst aan te pakken. Begin beetje bij beetje met uw dieet aan te passen, beweeg meer en stel doelen voor de komende weken en maanden. Als u oefent in het veranderen van uw slechte gewoonten, dan wordt dat na 6 weken automatisch deel van uw nieuwe levenswijze. Maak een plan met uw levenspartner en ga ervoor.

Snurkproblemen oplossen met de snurkbeugel van Antisnurkexpert

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Alcohol veroorzaakt of verergert snurken

Lees meer artikelen in de categorie: oplossingen voor snurken.