Hypnose als oplossing tegen snurken

Hypnose en snurkenWerkt hypnose tegen snurken?

Hypnose is een staat van bewustzijn die kunstmatig is opgewekt. Deze staat van bewustzijn wordt ook wel “trance” genoemd. Als men in trance is, is men minder gevoelig is voor prikkels van buitenaf, maar men is niet bewusteloos of in slaap. In trance is men meer geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt.

Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek al lang daarvoor toegepast door tovenaars en genezers.

Bij hypnose wordt je dus in “trance” gebracht, een vorm van bewustzijn die je heel geconcentreerd laat zijn. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in deze tranceachtige toestand te brengen. Er zijn echter ook audio opnamen te vinden op youtube of verkrijgbaar op CD die je helpen deze tranceachtige status te bereiken.

Hypnose is niet voor iedereen

Partners van snurkers kunnen veel last hebben van een verstoorde nachtrustNiet iedereen is in staat een professionele hypnotiseur in te schakelen. Mocht dat wel het geval zijn, moet je je eerst afvragen of je je status van bewustzijn tot op zekere hoogte in handen wilt leggen van jouw hypnotiseur. Er moet dus minimaal een goede “klik” zijn met je hypnotiseur en een zekere mate van vertrouwen. In Nederland is een beroepsvereniging van hypnotherapeuten, de NBVH waar je kunt zoeken naar een hypnotherapeut bij jou in de buurt. Soms wordt hypnotherapie vergoed via een aanvullende verzekering.

Je moet openstaan voor hypnose wil het lukken deze tranceachtige staat te bereiken. En dat is vooral een kwestie van gewoon proberen. Voor veel mensen werkt hypnose niet, omdat ze te “nuchter” zijn en zich verzetten tegen deze mentale overname.

Snurkgeluiden oplossen door hypnose

Onder hypnose is het mogelijk een filter te plaatsen in je onderbewustzijn. Vergelijk het met het opruimen van bestanden op je computer. Wat je niet meer wilt hebben of gebruiken, gooi je weg. Zo kun je letterlijk in je onderbewustzijn zaken die je niet meer wilt ervaren weggooien, zoals snurkgeluiden.

Hoe kan hypnose de partner van de snurker helpen?

Je kunt jezelf onder hypnose brengen na flink oefenen. Dit wordt met name door mensen die problemen hebben om in slaap te komen met succes toegepast. Het voordeel van hypnose is dat de bewustzijnstoestand (trance) ook tijdens het slapen aanhoudt. Als je jezelf onder hypnose brengt vóór het slapen gaan en snurkgeluiden “uitzet” in je onderbewustzijn, hoor je deze niet meer gedurende de tijd dat jouw partner snurkt. Meer weten? Kijk dan eens op de site van de hypnose praktijk Appingedam.

Conclusie

Of Hypnose werkt tegen snurken hangt helemaal af van de persoon die de hypnose therapie ondergaat en of deze er ontvankelijk voor is. Indien ja, dan is het zeker het proberen waard. Laat je hypnotiseren door een hypnotiseur die lid is van de beroepsvereniging voor hypnotherapeuten. Een goede vertrouwensband met je hypnotiseur is belangrijk.

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Partners van snurkers kunnen baat hebben bij hypnose waarbij ze minder last hebben van het snurklawaai

Lees meer artikelen in de categorie: oplossingen voor snurken.