Hoe werkt de tongstabilisator?

Een tongstabilisator haalt uw tong naar voren zodat deze niet langer uw luchtweg blokkeert. U kunt weer vrij ademen en het snurken verdwijnt. U draagt de tongstabilisator tijdens het slapen.

1
2
3
Hoe werkt de tongstabilisator?
1

De grote inkeping van de tongstabilisator is de onderkant

2

Knijp met duim en wijsvinger de lucht uit de bolvormige luchtkamer

3

Bij het loslaten voelt u dat de tong in de luchtkamer wordt gezogen

Instructies

  1. Doe de stabilisator in uw mond zoals aangegeven op het plaatje hierboven.
  2. Knijp met uw duim en wijsvinger in de bolvormige luchtkamer. De lucht ontsnapt nu en u voelt deze in uw mond stromen.
  3. Duw uw tong iets naar voren de luchtkamer in en laat tegelijkertijd uw vingers los. Bij het loslaten voelt u dat uw tong de luchtkamer wordt ingezogen.

De bolvormige luchtkamer aan de voorkant van de stabilisator is het compartiment waarin uw tong wordt opgevangen. Het ziet er wat vreemd uit als uw tong is “gevangen” in de luchtkamer, maar het werkt super effectief.

Belangrijk!

Hoe harder u knijpt bij stap 2, des te meer lucht u uit de bolvormige luchtkamer perst en hoe sterker uw tong daarna de luchtkamer wordt ingezogen. Dus bij harder knijpen blijft de tong sterker “gevangen”.

Door dit een paar keer te oefenen komt u er snel achter welke zuigkracht voor u het beste werkt. Het is belangrijk dat uw tong goed gevangen zit in de luchtkamer maar ook niet strakker dan noodzakelijk, anders kan uw tongspier wat gevoelig aanvoelen als u ontwaakt.

Tongstabilisator of snurkbeugel

De tongstabilisator brengt uw tong verder naar voren dan de snurkbeugel. Dus mocht de beugel onverhoopt voor u niet werken, dan kunt u de tongstabilisator proberen. Als snurker moet u waarschijnlijk even wennen aan het product, wat evengoed geldt voor de snurkbeugel. U kunt zelf proberen wat het beste voor u werkt.

Tongstabilisator personaliseren