Homeopatische middelen tegen snurken

Homeopatische middelen tegen snurken helpen vooral bij verkoudheid, grieperigheid en/of ontsteking in de neuspassages. Als snurken elke avond terugkeert, kan er sprak zijn van chronisch snurken. In dat geval moet u alert zijn, want dit kan duiden op mogelijke gezondheidsrisico´s. Probeer de oorzaken van snurken aan te pakken.

Chronisch snurken is dus iets heel anders dan af en toe snurken, waar vrijwel elke volwassene wel eens last van heeft, bijvoorbeeld als laat op de avond vlak voor het slapen nog een maaltijd wordt genuttigd of bij het drinken van alcohol net voor het slapen gaan. Vooral vet eten, vlak voor het naar bed gaan, drukt het middenrif omhoog waardoor snurken makkelijker ontstaat. Alcohol verslapt de spieren achterin in de keel waardoor de daar aanwezige “weke delen” makkelijker gaan trillen en zo het hinderlijke snurken veroorzaken. Vermijd dus (vet)eten en alcohol vlak voor het slapen.

Producten en hulpmiddelen tegen snurken

Er zijn veel antisnurkproducten en oplossingen voor snurken op de markt zoals neusspreiders, tongstabilisator en snurkbeugel, te koop op deze website. Er zijn anti snurk hulpmiddelen, natuurlijke middelen tegen snurken maar ook medicijnen tegen snurken en dus ook homeopatische middelen tegen snurken. In dit artikel behandelen we deze laatste groep.

De meeste homepatische middelen tegen snurken voorkomen teveel slijmvorming in de neusHomeopatische middelen tegen snurken

Er zijn verschillende homeopatische middelen op de markt tegen snurken die allemaal gericht zijn op het verbeteren van de luchtstroom vanaf de neus naar de keel en naar de longen. Homeopatische middelen kunnen helpen tegen snurken als de blokkade van de luchtstroom is veroorzaakt door verkoudheid, grieperigheid en/of ontsteking in de neuspassages. Raadpleeg altijd uw arts wanneer u homeopatische geneesmiddelen tegen snurken wilt gaan gebruiken.

De meeste homeopathische middelen tegen snurken zijn gericht op het tegengaan van omstandigheden die snurken veroorzaken, zoals overtollig slijm in de keel en neusholten, ontstekingen in de neuspassages en verkoudheid.

Kortom, al deze middelen hebben als doel de luchtwegen schoon te houden en vrij te maken zodat u ongestoord kunt ademen. Bij de bereiding van homeopathische kuren tegen snurken worden voornamelijk kruiden gebruikt die zwelling in de keel en de neuswegen verminderen, wat de ademhaling ten goede komt en uw slaap verbetert. Dit zijn de homeopatische middelen tegen snurken die na overleg met uw arts kunt proberen:

  • WL 45 Anti Snoring Drops®
  • VSM Nisyspray®
  • Vogel Cinuforce®

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Probeer eens een homeopathisch middel tegen snurken

Lees meer artikelen in de categorie: oplossingen voor snurken.