Ananasplant tegen snurken

Ananasplant tegen snurken, hoe werkt het?

De ananasplant helpt tegen snurken

Er is de laatste maanden veel geschreven over het nut van de ananasplant tegen snurken. De plant zou vooral ´s nachts extra zuurstof afgeven en daarmee de zuurstofopname ten goede komen en dus ook de ademhaling verlichten. Immers met minder ademhalingsinspanning wordt de juiste hoeveelheid zuurstof ingenomen en de longen zijn sneller “verzadigd”.

De ananasplant past dus uitstekend in een reeks andere oplossingen voor snurken. De ananas  is een tropische plant en komt oorspronkelijk uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. De plant behoort tot het geslacht Ananas uit de bromeliafamilie. De ananasplant is overigens prachtig met zijn tropische en zomerse elementen. Met zijn lange donkere bladeren die uitwaaieren vanaf de basis en bovenop de scheut van de plant ontspruit de bloem in de vorm van een mini-ananas.

Vanwege de extra afgifte van zuurstof gedurende de nacht, zou het plaatsen van een of meer ananasplanten in je slaapkamer wellicht verlichtend kunnen werken bij snurkproblemen. Zelfs ruimtevaart organisatie NASA zou erover hebben geschreven, maar wij hebben geen publicatie van NASA zelf kunnen achterhalen die dit bevestigt.

De belangrijkste informatie in dit artikel:

Wat is de relatie tussen ananasplanten, luchtkwaliteit en snurken

Naast de ananas zijn er diverse kamerplanten met als specifieke eigenschap dat deze vooral ´s nachts extra zuurstof afgeven en zo de ademhaling en zuurstofopname ten goede komen. Iets waar snurkers dus iets aan hebben!

Kamerplanten hebben veel voordelen voor je gezondheid:

  • Betere luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Betere geur
  • Positieve invloed op hoofdpijn
  • Een oppepper voor je stemming
  • Voorkomen van verkoudheid
  • Betere hersenfuncties
  • Betere slaap

Welke zijn de beste kamerplanten tegen snurken

De-ananasplant-kan-snurken-verlichten

Ananasplant

Zoals hierboven dus besproken is de ananasplant niet alleen een juweel in je huis, maar verbetert de plant de luchtkwaliteit en geeft ´s nachts extra zuurstof af, waardoor de luchtkwaliteit verbetert, ademhalen makkelijker gaat en zo verlichtend werkt tegen snurken.

Sansevieria-zuivert-de-lucht

Sansevieria

Deze prachtige en populaire plant werkt luchtzuiverend, is erg makkelijk te onderhouden en verhoogt de luchtvochtigheid wat het snurken kan verminderen. Uit de wortelstokken groeien dikke opgaande zwaardvormige bladeren. Qua onderhoud is het voldoende als de potkluit vochtig blijft. Té lang nat houden is niet goed, want de plant staat liever té droog dan té nat. Door de vettige bladeren kan de plant goed tegen droge lucht. Zorg voor voldoende licht. Ook kan de plant (achter een raam) in de volle zon. Onderzoekers dichten aan de sansevieriaplant eigenschappen toe als het verminderen van oogirritaties, ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Hoe beter de lucht in je slaapkamer des te beter je slaapt.

Aloe-Vera-helpt-tegen-snurken

Aloe Vera

De Aloe Vera plant geeft vooral ´s nachts extra zuurstof af en is daarnaast een fantastisch stoere plant voor in de slaapkamer. De plant heeft weinig water nodig en is makkelijk in leven te houden. De Aloe Vera plant helpt tegen snurken en zou helpen tegen slapeloosheid en zorgen voor een betere en diepere slaap.

Lavendel-voor-een-schonere-lucht-in-huis

Lavendel

Lavendel is een buitenplant en zal niet goed werken in een pot op je slaapkamer. Het beste is om lavendeltakjes naast je te leggen op je nachtkastje. Ook gedroogd geven ze nog een heel veel geur af. De heerlijke lavendelgeur kan je hartslag helpen verlagen, stress verminderen en laat je beter ademhalen en slapen.

Jasmijn-werkt-verlichtend-bij-snurken

Jasmijn

De geur van jasmijn verbetert de luchtkwaliteit en maakte je alerter en productiever. Simpelweg even ruiken aan deze enorm geurige plant maakt je al rustigere en minder stressvol. Jasmijn is niet een plant die ´s nachts extra zuurstof produceert, maar heeft dus een algemeen kalmerend effect. Alleen al om de geur een aanwinst in de slaapkamer.

klimop-verlicht-snurkproblemen

Engelse klimop (Hedera helix)

Volgens studies van onder andere NASA verbetert klimop in je huis de luchtkwaliteit het beste van alle kamerplanten. Klimop kan zo mensen met ademhalingsproblemen en andere klachten met de luchtwegen helpen. Denk aan astma-klachten, maar klimop kan ook snurkproblemen verlichten en wellicht zelfs helemaal oplossen.

Conclusie

Kamerplanten waaronder de ananasplant kunnen de luchtkwaliteit in huis en in uw slaapkamer drastisch verbeteren en daarmee een algemeen positief effect hebben op uw gezondheid. Met de juiste kamerplanten verbetert de kwaliteit van de zuurstof en kan zo een positieve invloed hebben op uw nachtrust en de kwaliteit van uw slaap.

Of uw snurkproblemen ook verdwijnen met de ananasplant of vergelijkbare planten, is een kwestie van proberen. Het plaatsen van deze planten in de slaapkamer alléén zal iets kunnen helpen, maar waarschijnlijk zijn aanvullende maatregelen nodig.

Lees hier over andere oplossingen voor snurken.

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Ananasplant werkt bij snurken