8 Kamerplanten die helpen tegen snurken

Er zijn diverse kamerplanten met als eigenschap dat deze de luchtkwaliteit verbeteren vanwege hun filterende werking, de uitstoot van verse zuurstof en het verhogen van de luchtvochtigheid. Planten passen dus uitstekend in een reeks andere oplossingen voor snurken. Ze hebben eigenschappen die de ademhaling en zuurstofopname ten goede komen en waar snurkproblemen kunnen verminderen. Hieronder een overzicht van 8 kamerplanten die niet alleen qua uiterlijk een aanwinst zijn voor je huis, maar die ook de luchtkwaliteit sterk kunnen verbeteren en dus helpen tegen snurken.

Top 8 kamerplanten die snurken verlichten

Sansevieria

Onderzoekers dichten aan de sansevieriaplant eigenschappen toe als het verminderen van oogirritaties, ademhalingsproblemen en hoofdpijn. Deze prachtige, populaire plant is erg makkelijk te onderhouden en verhoogt de luchtvochtigheid wat het snurken kan verminderen. Bovendien zuivert de plant de lucht en hoe beter de luchtkwaliteit in je slaapkamer, des te beter je slaapt.

Uit de wortel groeien dikke opgaande zwaardvormige bladeren. Qua onderhoud is het voldoende als de potkluit vochtig blijft. Door de vettige bladeren kan de plant goed tegen droge lucht. Zorg voor voldoende licht. Ook kan de plant (achter een raam) in de volle zon. Té lang nat houden is niet goed, want de plant staat liever té droog dan té nat.

Aloe Vera

Aan deze plant worden vele goede eigenschappen toegedicht, en terecht. De Aloe Vera plant geeft ´s nachts extra zuurstof af en is bovendien een stoere plant voor in de slaapkamer. Door de luchtverbeterende eigenschappen wordt ademhalen makkelijker en het snurkprobleem lichter en de slaap dieper. De plant heeft weinig water nodig en is makkelijk in leven te houden.

Lavendel

De heerlijke geur van lavendel wordt alom geroemd. De geur is veelal ook verkrijgbaar in potjes met essentiële oliën. Lavendel is met name een buitenplant en zal daarom niet goed werken in een pot op je slaapkamer. Leg daarom enkelel lavendeltakjes naast je op je nachtkastje. Ook als ze droog zijn geven ze nog de heerlijke geur af. Lavendel ontbreekt dan ook bijna nooit in pot pourri. Lavendelgeur helpt je hartslag te kalmeren, vermindert stress  en verbetert je ademhaling en daarmee je slaap.

Jasmijn

Deze mag ook niet ontbreken, hoewel jasmijn ´s nachts niet zoals de meeste andere genoemde planten ´s nachts extra zuurstof produceert. Wel gaat van jasmijn een algemeen kalmerend effect uit. Vanwege de heerlijke geur zowieso een heel prettige aanwezigheid in je slaapkamer.

Aan de geur alleen al worden luchtkwaliteit verbeterende eigenschappen toegedicht. Ruiken aan jasmijn prikkelt je zintuigen en maakt je alerter, productiever en vermindert stress.

Engelse klimop (Hedera helix)

Deze klimop zou volgens studies van onder andere NASA van alle genoemde planten de beste luchtzuiverende eigenschappen hebben en dus de grootste impact op de kwaliteit van de lucht. Klimop kan op die manier helpen tegen astmatische klachten, snurkproblemen en de ademhaling kunnen verlichten. Deze is dus echt om te onthouden.

Areca palm of goudpalm (Chrysalidocarpus)

Deze spectaculair ogende plant kan behoorlijk hoog worden en staat daarom prachtig als vloerplant in de slaapkamer. Deze kamerplant wordt ook wel goudpalm genoemd en heeft bijzondere eigenschappen, zoals het verhogen van de luchtvochtigheid, zuiveren van de lucht en het verhogen van het zuurstofgehalte. De luchtkwaliteit wordt dus sterk verbetert en daarom kan deze plant helpen bij snurkproblemen. Qua onderhoud heeft deze plant heel weinig aandacht nodig. Geef hem maximaal 2x per week water en eens per maand wat extra voeding.

Krulvaren

Ook de krulvaren is een mooie en gezellige plant om te zien. Ook deze plant verbetert met haar luchtfilterende eigenschappen en goede zuurstofproductie de luchtkwaliteit. De plant filtert formaldehyde, xyleen en tolueen uit de lucht en zelfs schimmels.

Deze varen wil liever niet in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, zónder dat de grond van de pot te nat wordt. Het beste geeft je de plant water door hem op een schoteltje te zetten zódanig dat de schotel altijd water bevat. Ook houdt de krulvaren van een lekkere regenbui (douche). Dus besproei de plant reglematig met een plantenspuit. Hoe zachter het water, hoe beter, dus als je kraan hard water geeft, gebruik dan bij voorkeur regenwater.

De ananasplant verbetert de luchtkwaliteitAnanasplant

De ananas  is een tropische plant en komt oorspronkelijk uit Brazilië, Bolivia en Paraguay. De plant behoort tot het geslacht Ananas uit de bromeliafamilie. De ananasplant is een prachtige plant met tropische en zomerse elementen. Met zijn lange donkere bladeren die uitwaaieren vanaf de basis en bovenop de scheut van de plant ontspruit de bloem in de vorm van een mini-ananas.

De ananasplant zorgt met name ´s nachts voor extra afgifte van zuurstof. Daarom werkt het plaatsen van een of meer ananasplanten in je slaapkamer verlichtend tijdens de slaap. De zuurstofopname verbetert en het ademhalen gaat makkelijker hetgeen verlichtend werkt bij snurkproblemen. Lees hier meer over het nut van de ananasplant bij snurken.

Conclusie

Veel mensen weten niet dat kamerplanten een positief effect kunnen hebben op hun slaappatroon, de algemene luchtkwaliteit in huis sterk kan verbeteren en zo een gunstig effect hebben op gezondheid. Meer kamerplanten in huis en in de slaapkamer verbeteren de kwaliteit van zuurstof in huis, verhogen de luchtvochtigheid en werken positief op de gezondheid, slaap en gevoel van welbevinden.

Snurkproblemen oplossen met de snurkbeugel van Antisnurkexpert

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Snurkproblemen oplossen met kamerplanten

Lees meer artikelen in de categorie: oplossingen voor snurken.