10 tips tegen snurken

10 tips tegen snurkenSnurken ontstaat als uw tong en andere zachte delen achterin de keel gaan trillen bij het ademhalen.

Snurken kan erfelijk zijn als de vorm van het strottenhoofd vrij nauw is. Echter in de meeste gevallen wordt snurken veroorzaakt door te slappe spieren achterin de keel.

Na het bereiken van een middelbare leeftijd verslapt het spierweefsel en neemt de kans op snurken toe. Ook alcohol (vlak voor het slapen) en roken hebben een negatief effect op de stevigheid van de keelspieren waardoor u eerder last krijgt van snurken. Daarnaast is overgewicht een bron van snurken als overvloedig vetweefsel zich nestelt in de keelholten.

Snurkers hebben vaak last van een slechte slaapkwaliteit, waardoor irritatie, vermoeidheid, concentratieverlies en zelfs depressie op de loer kunnen liggen. We hoeven u niet te vertellen dat snurken ook voor de partner behoorlijk irritant is.

Antisnurkartikelen kopenOnze anti-snurk producten werken effectief tegen snurken omdat ze de obstructie in de keel wegnemen en de ademhaling verbeteren. Het snurken houdt daarmee op. Daarnaast zijn er andere methoden die u kunt proberen om het snurken te voorkomen. We bespreken de beste 10 tips hieronder:

10 tips tegen snurken

Tip 1. Voorkom het liggen op uw rug.

Snurken vanwege slapen op de rugAls uw op uw rug slaapt, zakt de tong makkelijk naar achteren in de keel waardoor de luchtwegen worden geblokkeerd en u dus sneller gaat snurken. Een oplossing is te slapen met een tennisbal tegen uw rug waardoor het liggen op de rug ongemakkelijk wordt. Ook zijn speciale riemen op de markt die u op uw middel draagt en zodra u op uw rug gaat liggen een trilling afgeven, waardoor u zich op uw zij draait.

Tip 2. Gebruik extra kussens.

Door meer kussens te gebruiken komt uw hoofd hoger te liggen dan de rest van uw lichaam waardoor doorgaans de luchtwegen makkelijker lucht doorlaten.

AntisnurktipsTip 3. Gebruik een luchtbevochtiger.

Een vochtige(re) lucht in de slaapkamer zorgt voor een minder droge keel en neusholten waardoor de lucht makkelijker zijn weg vindt langs de tong en de huig naar de longen. Ook is het bevochtigen van de slijmvliezen bevorderlijk en voorkomt dit trillingen in de neus en keelholten.

Tip 4. Neem een stoombad voor het slapen gaan.

De stoom opent de luchtwegen zodat u beter kunt ademhalen. Ook hier geld dat de bevochtiging van de slijmvliezen het trillen van de weke delen in uw mond tegengaat waardoor het snurken vermindert.

Tip 5. Gorgel met munt.

Munt verlicht snurkenBent u verkouden, of heeft u last van een allergie? In dat geval kunt u voor het slapengaan gorgelen met munt. Het makkelijkste is een flesje pepermuntolie aan te schaffen en een druppel op te lossen in een glas lauw water. Slik de vloeistof niet door, maar gorgel er 30 seconden mee. Voor hetzelfde resultaat kunt u ook gorgelen met een kop muntthee.

Tip 6. Drink brandnetelthee.

Brandnetel is een natuurlijke onderdrukker van allergische reacties en staat bekend om het verlichten van ademhalingsmoeilijkheden.

Tip 7. Zorg voor een stofvrije en goed geluchte slaapkamer.

Een schone kamer bevat minder stofdeeltjes en een goed geluchte slaapkamer bevat minder onreinheden wat de ademhaling bevordert.

Tip 8. Ui met zout.

Een ouderwetse maar effectieve manier om de luchtwegen de klaren is een ui doormidden te snijden en er een beetje zout over te strooien. Daarna legt u de ui op uw nachtkastje, dichtbij uw hoofdkussen.

Tip 9. Spoel met zout en baking soda.

Los vlak voor het slapen gaan een beetje zout en baking soda op in lauw warm water en spuit één voor één een beetje van deze vloeistof in uw neusgaten. Dit wordt soms als ongemakkelijk ervaren, maar het is heerlijk verfrissend en opent direct de luchtwegen.

Tip 10. Gebruik olijfolie en honing voor het smeren van de keel

Olijfolie en honing verzachten de keel en helpen tegen snurkenNeem vlak voor het slapengaan een eetlepel olijfolie (extra vierge), evenuteel vermengd met wat honing voor de smaak. De olijfolie werkt als smering van de weke delen achterin de keel waardoor trillingen verminderen en snurken wordt tegengegaan. Bovendien heeft olijfolie ontstekingsremmende eigenschappen waardoor de luchtwegen niet zwellen.

Snurken verminderen door een gezondere levensstijl

We bespraken het al eerder, de invloed van alcohol, roken en overgewicht op snurken. U kunt snurkproblemen oplossen door een gezondere levensstijl.

Conclusies:

Snurken is vervelend maar gelukkig zijn er diverse oplossingen mogelijk. Als u niet direct de aanschaf van een antisnurkproduct overweegt, dan kunt u eerst proberen het snurken te verhelpen met natuurlijke middelen.

Doe iets aan uw snurkproblemen, dan ziet u de dag weer met een lach tegemoet.

Snurken vermindert met een vochtige keelholte

Lees meer artikelen in de categorie: oplossingen voor snurken.