Medische behandelingen tegen snurken

Als u alles heeft geprobeerd om van uw snurken af te komen, maar de luchtweg blijft desondanks vernauwd en het snurken houdt niet op, dan is een medische behandeling tegen snurken een mogelijkheid, zij het dat deze voor de meeste snurkers als zeer belastend worden ervaren en ook geen garantie geeft op een blijvende oplossing van uw snurkproblemen.

Operatieve ingrepen zijn erop gericht meer ruimte te creëren voor de luchtwegen zodat u gemakkelijker kunt ademhalen en de trillingen die snurken veroorzaken verdwijnen.

Eén van de medische behandelingen heet UPPP, het uvulo palato faryngo plastiek waarbij een deel van de huig en het zachte verhemelte worden verwijderd met een laser of mes.

Een andere methode is “gecontroleerde littekenvorming“, wat tot doel heeft het verhemelte sterker te maken. Met een hete naald wordt in het verhemelte geprikt wat leidt tot littekenweefsel. Littekenweefsel is sterker dan het normale zachte weefsel van het verhemelte. Door de behandeling wordt het verhemelte stugger en neemt de kans op snurken sterk af.

Met een CPAP machine kunt u snurken verhelpen