Een gezonde levensstijl helpt tegen snurken

Kunt u gezonder leven dan nu? Dan is hier veel winst te halen als u last heeft van snurken. Een gezonde levensstijl helpt uitstekend tegen snurken. We hebben het vooral over het vermijden van overgewicht, roken en alcohol.

Misschien wist u het nog niet, maar overgewicht en alcohol (vlak voor het slapen) hebben een sterk negatieve invloed op snurken. Overgewicht lijdt tot vetophoping in de halsstreek en vernauwt de luchtwegen. Alcohol verslapt de spieren waardoor de tong makkelijker wegzakt in de keel.

Rook van sigaretten of sigaren irriteert de slijmvliezen waardoor deze opzwellen en de luchtweg vernauwen. Hoe nauwer de luchtweg, des te groter de kans op snurken. Te vet eten kan oprispingen en brandend maagzuur veroorzaken wat de slijmvliezen in de keel irriteert en zo tot snurken kan leiden.

Als u een gezonde levensstijl nastreeft en wilt weten wat u actief nog meer kunt doen tegen snurken, denk dan eens aan…..zingen! Het klinkt ongelooflijk, maar onderzoek heeft aangetoond dat zingen helpt tegen snurken. Lees hier meer over alle oplossingen voor snurken.

Snurken vanwege overgewicht roken en alcohol
Zingen helpt tegen snurken

Zingen helpt tegen snurken

/
Snurkt u of uw partner? En snurkt u elke avond, oftewel bent…